Ενοικίαση Θεάτρου

Το Κινηματοθέατρο Παλλάς δημιουργήθηκε στις αρχές του 1950 ως πρωτοβουλία μιας ομάδας αστών. Aρχιτέκτονας του Κινηματοθεάτρου ήταν ο Τότης Σταυρινίδης και μαζί του στην ομάδα διαχείρισης ήταν οι Chirilli de Nores, Μιχάλης Σταυρινίδης, Γ. Χορτοβατσής και Σπύρος Παπαγεωργίου. Η χρυσή εποχή του Κινηματοθεάτρου καταγράφηκε κατά τις δεκαετίες του 50’ και 60’, μέχρι το 74’. Την εποχή αυτή το Παλλάς λειτουργούσε και ως κινηματογράφος αλλά και ως θέατρο φιλοξενώντας γνωστούς θιάσους από εξωτερικό. Μετά το 1974 έριξε την ποιότητα του ως κινηματογράφος με επιπρόσθετες χρήσεις του μέχρι τα τέλη του 1990 όταν το αγόρασαν οι Πολιτιστικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού. Το Κινηματοθέατρο αναπαλαιώθηκε από εθνικά και ευρωπαϊκά κονδύλια στο διάστημα 2005-2009. Μετά την κατάρρευση του Δημοτικού Θεάτρου Λευκωσίας το 2008, η διαχείριση του μεταβιβάστηκε στο Δήμο Λευκωσίας και αργότερα, από το 2015, στο Ίδρυμα Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου.

Για περισσότερες πληροφορίες όσον αφορά την ενοικίαση του θεάτρου επικοινωνήστε με τον Παύλο Παλαιχωρίτη στο 99652471.

Εγκαταστάσεις:

  • Η σκηνή του θεάτρου είναι διαστάσεων 12μ Χ 8μ και είναι ιδανική για μουσικές εκτελέσεις, χορευτικές παραστάσεις και οπτικοακουστικές προβολές.
  • Η αίθουσα είναι χωρητικότητας 419 θέσεων σε δύο επίπεδα, στα οποία οι 255 θέσεις βρίσκονται στην πλατεία και οι 164 στον εξώστη και έχει εξαιρετική ακουστική.
  • Το Θέατρο διαθέτει δύο πιάνα Steinway concert grand (Model D).
  • Οι βοηθητικές εγκαταστάσεις συμπεριλαμβάνουν τα τέσσερα καμαρίνια πίσω από την σκηνή, τα οποία μπορούν να φιλοξενήσουν μέχρι 50 καλλιτέχνες. Είναι ανακαινισμένα και σε καλή κατάσταση με πλούσιο φωτισμό και καθρέφτες. Ένα από τα καμαρίνια διαθέτει και upright πιάνο.
  • Η όμορφη σκάλα σε ρυθμό art deco ανεβάζει στον άνω όροφο όπου λειτουργεί κυλικείο.
  • Το Θέατρο διαθέτει χώρο αποθήκευσης ρούχων για τους ακροατές (γκαρνταρόμπα), γραφείο υποδοχής, ταμείο και τουαλέτες. Επίσης, υπάρχουν είσοδοι για άτομα με ειδικές ανάγκες και στις δύο πλευρές του Θεάτρου που επιτρέπουν εύκολη πρόσβαση.
  • Το Θέατρο διαθέτει εξωτερικά χώρο για διαφήμιση, συγκεκριμένα για επτά γιγαντοαφίσες, που αποτελούν σημαντικό μέσο επικοινωνίας του καλλιτεχνικού προγράμματος του Θεάτρου προς το κοινό.
  • Tο Θέατρο είναι εξοπλισμένο με τα απαραίτητα συστήματα πυροσβεστικής ασφάλειας του κτιρίου των οποίων η κατάσταση ελέγχεται σε ετήσια βάση.

 

Παύλος Παλαιχωρίτης

Υπεύθυνος Θεάτρου

Κινηματοθέατρο Παλλάς

Γωνία Ρηγαίνης και Αρσινόης, 1010 Λευκωσία

Τ.: +357 99652471, +357 22 463144

p.palechorites@cyso.org.cy

ΠΡΟΣΒΑΣΙΜΟΤΗΤΑ

Διεύθυνση:

Γωνία Ρηγαίνης και Αρσινόης, 1010 Λευκωσία (απέναντι από την Πύλη Πάφου)

Προσβασιμότητα:

Ο Δημοτικός Χώρος Στάθμευσης της Πλατείας Σολωμού καθώς και ο σταθμός λεωφορείων της Πλατείας Σολωμού βρίσκονται σε απόσταση 100 μέτρων.

Με αυτοκίνητο

  • Ερχόμενοι από τον κυκλικό κόμβο Μάρκου Δράκου, ακολουθείτε την έξοδο προς την Καθολική Εκκλησία του Τιμίου Σταυρού και ακολουθήστε τον δρόμο όπως στρίβει προς τα δεξιά. Συνεχίστε ευθεία και θα δείτε το Θέατρο Παλλάς σε λιγότερο από 100 μέτρα στη γωνία στα αριστερά σας, απέναντι από τον αστυνομικό σταθμό Πύλης Πάφου.
  • Ερχόμενοι από τη λεωφόρο Μακαρίου με κατεύθυνση το κέντρο της πόλης, στρίβετε αριστερά από τα τελευταία φώτα τροχαίας και εισέρχεστε στην οδό Ευαγόρου. Από τα επόμενα φώτα στρίβετε δεξιά και εισέρχεστε στη οδό Διαγόρου και στη συνέχεια στο πρώτο στρίψιμο δεξιά και εισέρχεστε στην οδό Ομήρου. Από τα επόμενα φώτα στρίβετε αριστερά στην Πλατεία Σολωμού και, τέλος στο πρώτο στρίψιμο αριστερά εισέρχεστε στην οδό Ρηγαίνης. Προχωρείτε ευθεία, περνάτε τα ξενοδοχεία Castelli και Classic και θα δείτε το Θέατρο Παλλάς στη γωνία στα δεξιά σας.

Χώρος Στάθμευσης: Δημοτικός Χώρος Στάθμεσης Πλατείας Σολωμού, απέναντι από το Nicosia City Centre Hotel.

Με λεωφορείο

Οποιοδήποτε λεωφορείο καταλήγει στην Πλατεία Σολωμού είναι ιδανικό! Από το σταθμό του λεωφορείου θα διασταυρώσετε απέναντι και θα εισέλθετε στην οδό Ρηγαίνης προς την κατεύθυνση του Nicosia City Centre Hotel. Θα περπατήσετε 2-3 λεπτά και θα δείτε το Θέατρο Παλλάς στα δεξιά σας μετά το Ξενοδοχείο Classic.

Πατήστε εδώ για τα δρομολόγια των λεωφορείων