Αρχείο συναυλιών ΣΟΚ 2009

Χριστουγεννιάτικο Γκαλά με Μιούζικαλ

Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2009, Δημοτικό Θέατρο Στροβόλου, Λευκωσία, 20:30
Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου 2009, Μαρκίδειο Θέατρο, Πάφος, 20:30
Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2009, Θέατρο Ριάλτο, Λεμεσός, 20:30
Οικογενειακή συναυλία: Σάββατο 19 Δεκεμβρίου 2009, Θέατρο Παλλάς, Πύλη Πάφου, Λευκωσία, 17:00

Σολίστ: Κατερίνα Ανδρέου (σοπράνο), Τσβέτα Χριστοφόρου (μέτζο-σοπράνο)
Can Tufan (τενόρος), Ανδρέας Αροδίτης (βαρύτονος)

Μαέστρος: Σπύρος Πίσυνος

Πρόγραμμα:
Μεγάλες επιτυχίες από Μιούζικαλ:
My Fair Lady, Les Miserables, Cats, Cabaret Chicago, Phantom of the Opera,
West Side Story, Man of La Mancha

Εισιτήρια προπωλούνται στα ταμεία των θεάτρων προς €12 και για συνταξιούχους €7
Δωρεάν είσοδος για μαθητές, στρατιώτες, κάτοχους φοιτητικής ταυτότητας και κάρτας νέων (EURΟ <26)

Η σοπράνο Κατερίνα Ανδρέου γεννήθηκε στη Λευκωσία το 1985 και ασχολήθηκε με τη μουσική από τα 14 της χρόνια. Το 2004 συνέχισε τις μουσικές της σπουδές στην Κρατική Μουσική Ακαδημία της Βουλγαρίας Pantcho Vladigerof, υπό την καθοδήγηση της παγκοσμίου φήμης σοπράνο Blagovesta Karnobatlova Dobreva και το 2008 απέκτησε με ‘Αριστα το πτυχίο Bachelor στο κλασικό τραγούδι ως σολίστ όπερας. Ένα χρόνο αργότερα απέκτησε και πάλι με Άριστα τον τίτλο Master, με εξειδίκευση στους συνθέτες bel canto. Παράλληλα με τις σπουδές της στο κλασικό τραγούδι, ασχολήθηκε και με άλλα είδη μουσικής όπως την κυπριακή και ελληνική παραδοσιακή μουσική, την jazz και την ελληνική έντεχνη μουσική.

Η μέτζο σοπράνο Τσβέτα Χριστοφόρου γεννήθηκε στη Βάρνα της Βουλγαρίας και κέρδισε υποτροφία για πανεπιστημιακή φοίτηση στη Μουσική Ακαδημία  P. Vladigerov της Σόφιας, από όπου αποφοίτησε με άριστα στην ειδικότητα “Μουσικό Θέατρο – Σολίστ Όπερας”. Η Τσβέτα Χριστοφόρου τραγούδησε σε παραστάσεις στην  Αυστρία, Μακεδονία, Ισραήλ, Ελλάδα, Αίγυπτο, Βουλγαρία και Κύπρο. Μερικές από τις όπερες που έχει πρωταγωνιστεί είναι οι Cosi Fan Tutte (Ντοραμπέλλα) Le Nozze di Figaro (Κερουμπίνο), Κάρμεν, II barbiere di Siviglia κ.α. Τον Ιανουάριο του 2006 συνεργάστηκε με τη Λυρική Σκηνή Κύπρου, την τότε Κρατική Ορχήστρα Κύπρου και τη Νέα Όπερα Μόσχας στην παραγωγή της όπερας του Humperdinck Hänsel und Gretel στο ρόλο του Χάνσελ. Το 2008 ίδρυσε τον Κυπριακό Οργανισμό Όπερας και την ίδια χρονιά παρουσιάστηκε στο ρόλο της Διδούς και της Μάγισσας στην όπερα Διδώ και Αινείας του Purcel. Το 2010 θα παρουσιαστεί στις όπερες του Μότσαρτ La Finta Giardiniera  και LeNozze di Figaro.

Ο τενόρος Can Tufan γεννήθηκε το 1964 στη Λεμεσό και φοίτησε σε γυμνάσιο στην Κερύνεια. Το 1983 μετακόμισε στη Βρέμη της Γερμανίας, όπου συνέχισε τις σπουδές του στη Μουσική και τα Γερμανικά. Ταυτόχρονα με τις σπουδές του στο τραγούδι στη Σχολή Τεχνών της Βρέμης, συνεργάστηκε με το Στούντιο Όπερας της Ακαδημίας ΣΟΝΚ του Αμβούργου σε διάφορες παραγωγές όπερας και συναυλίες. Ταυτόχρονα με τις σπουδές του στην κλασική μουσική, συμμετείχε σε διάφορες παραγωγές σύγχρονης μουσικής και σε μιούζικαλ. Από το 1994 είναι μέλος της χορωδίας της Όπερας της Βρέμης στο Θέατρο Βρέμης, στην ομάδα των β’ Τενόρων. Ταυτόχρονα, εμφανίζεται τακτικά ως σολίστ σε συναυλίες εκκλησιαστικής μουσικής και φεστιβάλ όπως το  “Musikfest Bremen” και “Steinfurter Musik Festival”, καθώς και ως μέλος της “Capella Colandi”, Βρέμης. Ο Can Tufan εμφανίζεται σε διαφορετικά είδη μουσικών παραστάσεων. Οι εμφανίσεις του περιλαμβάνουν συνεργασίες με παραγωγές όπερας και εμφανίσεις σε βραδινές συναυλίες με εκτενές ρεπερτόριο.

Ο λυρικός βαρύτονος Ανδρέας Αροδίτης παρακολουθεί τον πρώτο χρόνο των μεταπτυχιακών του σπουδών στο Juilliard School της Νέας Υόρκης, από όπου πήρε και το πρώτο του πτυχίο στη Μουσική. Είναι μαθητής του καθηγητή Robert C. White και σπουδάζει με υποτροφία του Ιδρύματος Γιώργου και Μαρί Vergottis. Έχει λάβει μέρος σε καλοκαιρινά προγράμματα όπως το “Bel Canto” στην Ιταλία και πρόσφατα στο International Vocal Arts Institute στο Carguas του Πουέρτο Ρίκο. Ο Ανδρέας Αροδίτης έχει εμφανιστεί με τη Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου και τον Κυπριακό Οργανισμό Όπερας καθώς και το Ινστιτούτο Bay Area Summer Opera Theater. Τον Απρίλιο του 2009, ο Σύλλογος Ορατορίου της Νέας Υόρκης επέλεξε τον Ανδρέα ως ένα από τους φιναλίστ του Διαγωνισμού Lyndon Woodside Oratorio, ο οποίος πραγματοποιήθηκε στο Carnegie Hall. Συμμετείχε στο πρόσφατο παγκόσμιο διαγωνισμό Vocal Arts Institute στο Τελ- Αβίβ του Ισραήλ και εκτέλεσε το ρόλο του Γουλιέλμο στην όπερα Così fan tutte του Μότσαρτ. Την περασμένη καλλιτεχνική περίοδο έλαβε μέρος στο Γκαλά του IVAI ως σολίστ με τη Συμφωνική Ορχήστρα του Πουέρτο Ρίκο, υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Paul Nadler.

Ο μαέστρος Σπύρος Πίσυνος διετέλεσε μαέστρος και καλλιτεχνικός διευθυντής της Συμφωνικής Ορχήστρας Κύπρου από το 2005 έως το 2008. Έχει διευθύνει τη Philharmonia Orchestra του Λονδίνου, την Ορχήστρα Pomeriggi Musicali του Μιλάνου, την Ορχήστρα Όπερας Carlo Felice της Γένοας, τη Sinfonia Finlandia, τις Κρατικές Ορχήστρες Αθηνών και Θεσσαλονίκης, και τη Συμφωνική Ορχήστρα Δυτικής Αυστραλίας. Έχει περιοδεύσει με την Εθνική Ορχήστρα του Montpellier – την οποία έχει επίσης διευθύνει ως σολίστ από το πιάνο – τη Συμφωνική Ορχήστρα της Νυρεμβέργης, και τη Φιλαρμονική Ορχήστρα Νέων Mariinsky της Αγίας Πετρούπολης έπειτα από πρόσκληση του Valery Gergiev. Για τον εορτασμό της “Ημέρας Ευρώπης”, στις 9 Μαΐου 2009, ο Σπύρος Πίσυνος συνέλαβε και διηύθυνε την πρώτη εκτέλεση της  9ης Συμφωνίας Μπετόβεν με τη Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου, μαζί με κορυφαίους έξτρα μουσικούς από όλες τις γειτονικές χώρες της Κύπρου (στην πλειοψηφία τους από την Ορχήστρα West-Eastern Divan του Daniel Barenboim) και τη Φιλαρμονική Χορωδία Brno Τσεχίας. Μετά από πρωτοβουλία του και υπό την καλλιτεχνική του διεύθυνση, ο Σπύρος Πίσυνος ίδρυσε και διευθύνει το Ensemble Philharmonia, το οποίο απαρτίζεται από επαγγελματίες Ε/Κ, Τ/Κ και άλλους καταξιωμένους μουσικούς από χώρες μέλη της Ε.Ε.. Από το 2004, το Ensemble Philharmonia έχει παρουσιαστεί με μεγάλη επιτυχία στην Κύπρο και στο Παρίσι. Στον τομέα της όπερας, ο Σπύρος Πίσυνος διηύθυνε στην Deutsche Oper am Rhein στο Dusseldorf, στις Όπερες Βρέμης, Cottbus και Mannheim της Γερμανίας σε ένα ιδιαίτερα ευρύ ρεπερτόριο. Το 1999 και 2000 εργάστηκε ως βοηθός του Antonio Pappano (Μουσικός Διευθυντής της Βασιλικής Όπερας του Covent Garden) σε σημαντικές οπερατικές παραγωγές, και στη συνέχεια του Kurt Masur στη Φιλαρμονική της Νέας Υόρκης και την Εθνική Ορχήστρα Γαλλίας.Στον Σπύρο Πίσυνο έχει απονεμηθεί ο τίτλος Chevalier des Arts et des Lettres της Γαλλικής κυβέρνησης.