Αρχείο συναυλιών ΣΟΚ 2008

Πρόγραμμα Κοινωνικής Προσφοράς

Τρίτη 8 Απριλίου 2008, Μέλαθρον Ευγηρίας Terra Santa, Λάρνακα, 10:00
Τετάρτη 9 Απριλίου 2008, Στέγη Ηλικιωμένων Καλαϊτζιάν, Λευκωσία, 11:00
Πέμπτη 10 Απριλίου 2008, Παττίχειον Κέντρο Ενασχόλησης Ενηλίκων, Λεμεσός, 11:00
Δευτέρα 14 Απριλίου 2008, Κεντρικές Φυλακές, Λευκωσία, 10:30
Τρίτη 15 Απριλίου 2008, Ίδρυμα Χρίστου Στέλιου Ιωάννου, Λευκωσία, 11:00
Τετάρτη 16 Απριλίου 2008, Αίθουσα Τελετών Δημοτικού Σχολείου Ακακίου, 20:00
Πέμπτη 17 Απριλίου 2008, Μακάριο Νοσοκομείο, Λευκωσία, 11:00
Παρασκευή 18 Απριλίου 2008, Κινηματοθέατρο “Όλυμπος” Πελενδρίου, 20:00

Σολίστ: Sona Gargaloyan (σοπράνο), Γιάννης Μυράλης (άλτο σαξόφωνο)
Μουσική Διεύθυνση: Σπύρος Πίσυνος

Πρόγραμμα:
L. Berio: Κύκλος Παραδοσιακών Τραγουδιών για μέτζο σοπράνο και 7 όργανα
J. Ibert: Κοντσερτίνο δωματίου για άλτο σαξόφωνο

Είσοδος Ελεύθερη

Η Σονά Γκαργκαλογιάν γεννήθηκε στην πρωτεύουσα της Αρμενίας Γιερεβάν. Σπούδασε στην Κρατική Ακαδημία Κομιτάς, στην τάξη της διάσημης σοπράνο Γκοχάρ Γκασπαριάν αποφοιτώντας με το βαθμό “Άριστα μετά Διακρίσεως” και τον τίτλο “Καθηγήτρια και Σολίστ Όπερας και Κοντσέρτου”. Έλαβε μέρος σε συναυλίες στο Θέατρο Όπερας και Μπαλέτου της Αρμενίας με μαέστρο τον Βιγκέν Τσαρτσογλιάν και ερμήνευσε κύριους ρόλους στις όπερες LaTraviata του Verdi και Luciadi Lammermoor του Donizzetti με μαέστρο τον Αράμ Κατανιάν. Το 1997 έλαβε μέρος στον Διαγωνισμό “Giovanni Viotti” στο Vercelli της Ιταλίας.  Το 2003, η Σονά Γκαργκαλογιάν συμμετείχε στην “Εορταστική Συναυλία για την Ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση”.Το Δεκέμβριο του 2005, στη συναυλία “Μουσική από τον Νέο Κόσμο” παρουσίασε τα Έξι Ελισαβετιανά Τραγούδια του Ντομένικο Αρχέντο και τα Δημοτικά Τραγούδια του Λουτσιάνο Μπέριο με την Ensemble Philharmonia υπό τη διεύθυνση του Σπύρου Πίσυνου. Με την ίδια ορχήστρα τον Ιούνιο του 2006 εκπροσώπησε την Κύπρο σε συναυλία στα πλαίσια της διοργάνωσης της UNESCO “Μήνας Κύπρου” στο Παρίσι. Η Σονά Γκαργκαλογιάν έχει συνεργαστεί με τη Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου στην τελετή εγκαινίων του ανακαινισμένου Δημοτικού Θεάτρου Λευκωσίας το Μάρτιο του 2006 υπό τη διεύθυνση του Σπύρου Πίσυνου, καθώς και στη σειρά συναυλιών “Αφιέρωμα στην Αρμενία” τον Ιανουάριο του 2007 υπό τη διεύθυνση του Haig Utidjian. Έχει επίσης λάβει μέρος σε συναυλίες σε Γερμανία, Ιταλία και Ελλάδα.

Ο Γιάννης Μυράλης είναι επίκουρος καθηγητής Μουσικής Παιδαγωγικής και Σαξοφώνου και πρόεδρος του Τμήματος Τεχνών στο European University Cyprus. Έχει κάνει σπουδές μουσικής παιδαγωγικής στο Michigan State University (PhD), Bowling Green State University (MM) και Lawrence University (BM), όπου σπούδασε με υποτροφία Fulbright. Σπούδασε κλασικό σαξόφωνο με τους Steve Jordheim, John Sampen και Joe Lulloff. Ως ο πρώτος Κύπριος σολίστ σαξοφώνου έχει δώσει ρεσιτάλ μουσικής δωματίου σε Κύπρο, Ελλάδα, Ιταλία, Ελβετία, Ισπανία, Καναδά και ΗΠΑ. Έχει εμφανιστεί ως σολίστ με τη Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου υπό τη διεύθυνση του Άγι Ιωαννίδη και του Μίλτου Λογιάδη και με την Ensemble Philharmonia υπό τη διεύθυνση του Σπύρου Πίσυνου. Είναι μέλος του Μακεδονικού Κουαρτέτου Σαξοφώνων το οποίο εμφανίστηκε στην Πολιτιστική Ολυμπιάδα του Αθήνα 2004. Ως μέλος του διακεκριμένου κουαρτέτου Transcontinental Saxophone Quartet κέρδισε διαγωνισμούς μουσικής δωματίου στις ΗΠΑ και έδωσε εκατοντάδες συναυλίες σε ΗΠΑ και Ευρώπη. Ο ψηφιακός τους δίσκος «Mountain Roads» (Albany Records, ΗΠΑ) έχει αποσπάσει πολύ καλές κριτικές. Ο Δρ. Μυράλης δίνει πρώτες εκτελέσεις έργων σύγχρονων συνθετών επί παραγγελία όπως οι D. Maslanka, G. Babbini, R. Borel, Φ. Δυμιώτης, Γ. Κάρβελλος, K. Στυλιανού και Ντ. Κωνσταντινίδης. Έχει διδάξει στο Πανεπιστήμιο Κύπρου, στη Μουσική Ακαδημία ΑΡΤΕ, στο Flint Institute of Music, Michigan State University Community CyYSO Academy, στο University of Windsor και στο Lionel Hampton School of Music, ΗΠΑ. Είναι ιδρυτικό μέλος του Συνδέσμου Σαξοφώνου Ελλάδας και πρόεδρος του Συνδέσμου Σαξοφώνου Κύπρου Σαξοφωνία.

Ο Σπύρος Πίσυνος ανέλαβε το 2005 τη θέση του μαέστρου και καλλιτεχνικού διευθυντή της Συμφωνικής Ορχήστρας Κύπρου. Έχει διευθύνει τις Philharmonia Orchestra του Λονδίνου, Φιλαρμονική Ορχήστρα Νέων Mariinsky της Αγίας Πετρούπολης, Sinfonia Finlandia, Ορχήστρα της Όπερας Carlo Felice της Γένοβας, Κρατικές Ορχήστρες Αθηνών και Θεσσαλονίκης, Συμφωνική Ορχήστρα Δυτικής Αυστραλίας, Συμφωνική Ορχήστρα της Νυρεμβέργης, Orchestre National του Montpellier, όπως επίσης και στη Deutsche Oper am Rhein στο Dusseldorf και Nationaltheater Mannheim. Το 2001 προσελήφθη στη θέση αναπληρωτή μαέστρου στη Φιλαρμονική της Νέας Υόρκης και το 2003 στην Orchestre National de France υπό τον Kurt Masur. Είναι ιδρυτής και μαέστρος του Ensemble Philharmonia το οποίο απαρτίζεται από Ε/Κ, Τ/Κ και άλλους Ευρωπαίους σολίστ και έχει παρουσιαστεί με μεγάλη επιτυχία στην Κύπρο και στο εξωτερικό. Ως πιανίστας, εκτέλεσε Μουσική Δωματίου με σύνολα όπως το Jerusalem String Quartet και τους Vienna String Soloists. Ο Σπύρος Πίσυνος άρχισε μαθήματα πιάνου με τη Λουλού Συμεωνίδου στο Εθνικό Ωδείο Κύπρου. Πήρε το Δίπλωμα Πιάνου (Εκτέλεση) με Διάκριση καθώς και Μετάλλιο Εξαιρετικής Επίδοσης το 1978. Υπότροφος του Ιδρύματος Λεβέντη, ολοκλήρωσε τις σπουδές του στη διεύθυνση ορχήστρας στο Κονσερβατόριο της Βιέννης από όπου αποφοίτησε το 1996. Το 1982, πριν να αφοσιωθεί αποκλειστικά στη μουσική, σπούδασε Βιοφυσική στο Πανεπιστήμιο της Πενσυλβανίας και συνέχισε ως ερευνητής στο M.I.T.